Akcija: “Banjaluka je i naš grad”

Akcija: “Banjaluka je i naš grad”Današnjom akcijom obilježili smo sedamdesetogodišnjicu oslobođenja Banjaluke za vrijeme Drugog svjetskog rata. Zajedno sa našim prijateljima i prijateljicama iz Bijeljine, Bihaća, Beograda, Istočnog Sarajeva, Ljubuškog, Mostara, Prijedora, Sarajeva,  Sokoca i Stoca pokazali da je Banjaluka i naš grad, grad svih građana i građanki Bosne i Hercegovine, a ne grad  grad jednog čovjeka, jedne partije, jednog režima, postojećih kumsko-rodbinskih veza.

Akcija je počela kao petnaestominutni performans na Trgu Krajine, gdje su aktivisti i aktivistkinje imali/e transparent sa porukom “Banjaluka je i moj grad. Hoćemo grad bez  diktature, fašizma, nasilja i lopovluka. Hoćemo grad parkova, biciklističkih staza i vrtića.”

Iako su pripadnici MUP-a prekinuli  performans na Trgu Krajine, aktivisti su odlučili da akciju nastavie fotografišući se u parku Petar Kočić ispred biste Petra Kočića, Narodnog pozorišta, Narodne skupštine Republike Srpske, zgrade Mile Radišića u nekadašnjem Picinom parku i ispred zgrade Vlade Republike Srpske.

Hvala svima na podršci!

Autorka: M.P.