DEMANTI

DEMANTIPovodom obilježavanja Međunarodnog dana žena Град Бања Лука je pozvao nevladine organizacije koje se bore za bolji položaj žena u društvu da pripremimo niz događaja posvećnih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, zapošljavanju kao i znamenitim ženama.

Na jednom od sastanaka u Gradskoj upravi spomenuto je da će poklon od grada biti koncert Petra Graše ili Nine Badrić, što smo kao organizatori Osmomartovskog marša reagovali da se ne slažemo sa vrijednostima i stavovima koja promoviše Nina Badrić.
Nakon što smo dobili vizual iz Grada Banjaluka na provjeru, usaglasili smo se kao organizatori Osmomartovskog marša da uklonimo naš logo sa najave koncerta Nine Badrić, te smo poslali dopis Gradskoj upravi nakon čega su se i druge organizacije civilnog sektora zahtjevali da im se skine logo sa plataka.

Jutros smo na bilbordima u gradu Banjaluka uvidjeli da iz Gradske uprave nisu uvažili zahtjev te ovom prilikom želimo da se ogradimo od organizacije aktivnosti u saradnji sa Gradskom upravom grada Banjaluka i pomenutog koncerta Nine Badrić. Oštra Nula, Radnička Solidarnost i Centar za mlade KVART ne organizuje koncert Nine Badrić, te naši logotipi stoje bez naše saglasnosti te smatramo da je ovim činom Gradska uprava Grada Banjaluka izigrala naše povjerenje.

Osmomartovski marš, projekcija filma „Nevidljiva“ i regionalnu panel diskusiju organizuje Oštra Nula u saradnji Radničkom Solidarnosti i Centrom za mlade KVART. Za realizovanje ovih aktivnosti nismo dobili nikakvu pomoć od Gradske uprave, te je naša dobra volja bila da se pridružimo ovoj organizaciji ostalih događaja u martu.

Oštra Nula, Radnička Solidarnost, Centar za mlade KVART