Druga sezona radio emisije “Aktivizam sada!”

Druga sezona radio emisije “Aktivizam sada!”Složićete se s nama da je radio savršen medij za edukaciju, brzu i jednostavnu razmjenu informacija, jer su ponekad oči umorne za čitanje, a mozak bi rado još usvojio neka nova znanja. Stoga smo odlučili da teme kojima se bavimo u našem aktivističkom angažmanu prenesemo i kroz format podkast radio emisije „Aktivizam sada“.

Na radiju eFem.ba i platformi SoundCloud svakog četvrtka od 17.00 sati možete slušati drugu sezonu emisije “Aktivizam sada!

Ako želite biti aktivni pojedinci/pojedinke, koji su spremni i voljni da učestvuju u kreiranju i mijenjanju društvenih procesa, razvijanja kritičke svijesti u cilju izgradnje građanskog društva, onda je naša podkast radio emisija savršen medij za vas.

Kroz emisiju „Aktivizam sada“ ćete dobiti informacije i edukaciju o pravnim mogućnostima i političkim djelovanjem u odnosu na ona na koje smo navikli slušati i koja nam se nameću kao jedina validna.

Teme koje ćemo obrađivati kroz 10 epizoda, druge sezone emisije „Aktivizam sada“ su teme o građanskim, političkim i socijalnim pravima. Bavićemo se prepoznavanjem kršenja ljudskih prava svih kategorija društva, dijeleći lična iskustva i svjedočenja građana/ki, dugogodišnjih aktivista/kinja…

Ako ste želite podijeliti svoje aktivističko iskustvo ili ispričati svoju priču gdje su vam uskraćena vaša građanska prava javite nam se na ostranula@gmail.com ili na neke od naloga na našim društvenim medijima, vas identitet će biti potpuno zaštićen. 

Druga sezona emisije “Aktivizam sada” se realizuje uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju.