Akcija: “Kad jedan dan vrijedi četiri godine”

Akcija: “Kad jedan dan vrijedi četiri godine”Udruženje građana Oštra Nula će 6.9.2014. godine održati akciju pod nazivom „Kad jedan dan vrijedi četiri godine“. Akcija će se održati na Trgu Krajine u Banjaluci sa početkom u 13h.

U sklopu ove akcije ćemo dijeliti promotivne letke i omogućiti izradu ličnih poruka na majicama za sve zainteresovane građane. Cilj akcije je motivisati mlade ljude da izađu na predstojeće opšte izbore u što većem broju. Osim ovih aktivnosti, održaćemo i simboličan performans kojim želimo da prokomentarišemo predstojeće izbore i prenesemo naš stav po pitanju stanja u našoj državi.

Ova akcija je dio šire kampanje pod nazivom „Kad jedan dan vrijedi četiri godine“ koja će se sprovoditi u jedanaest većih mjesta Republike Srpske kroz ukupno 17 uličnih promotivnih akcija.

Glavni razlog za ove akcije je niska stopa izlaznosti na izbore koja je kod nas već postala i tradicija a pri čemu su upravo mladi možda i najveći izborni apstinenti našeg društva. Na ovaj način, želimo pokušati da motivišemo mlade da u što većem broju izađu na izbore i ne propuste svoju šansu da utiču na slijedeće četiri godine naših života.

„Kad jedan dan vrijedi četiri godine“ je nešto o čemu bi smo svi trebali da razmislimo kada budemo odlučivali da li otići do biračkog mjesta ili ne pri čemu ne treba zaboraviti da ako mi ne iskoristimo svoj glas, neko drugi će to vjerovatno učiniti umjesto nas.