“Levo smetalo” na Oštroj Nuli

“Levo smetalo” na Oštroj NuliU narednih mjesec i po dana na našem sajtu moći ćete da pratite blog mladog politologa i teoretičara Filipa Balunovica.

377641_10151402391794411_1294909743_n

Filip Balunović

Filip Balunović je radio kao novinar, a danas piše za nekoliko regionalnih portala i uređuje i vodi blog „Levo smetalo“ . Autor je knjige “Beleške sa slobode” koja je ujedno i njgova prva knjiga objavljena u Srbiji, a u pripremi je i druga knjiga.

Balunović je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu. Master diplomu stekao je iz oblasti međunarodnih odnosa i evropskih studija na Evropskom institutu u Nici. Jedan dio studija je proveo na Bilgi Univerzitetu u Instabulu i u Berlinu. Njegovu master tezu „Serbia on the European periphery: A blurred realitiy of post socialisam“ objavila je nemačka izdavačka kuća Lambert Academic Publishing u septembru 2013. godine. Godinu 2014. započeo je kao stažista na nemačkom institutu za međunarodna i bezbedonosna pitanja (Stiftung Wissenschaft und Politik) u Briselu.  Pored političke teorije, teorije međunarodnih odnosa i pitanja vezanih za evropske integracije, bavi se izučavanjem političke filozofije, marksizma i političke ekonomije.

Autorica: M.P.