Nagradno pitanje: Zašto je važno … ?

Nagradno pitanje: Zašto je važno … ?NAGRADNO PITANJE:
Zašto je važno učestvovati na izborima za članove Savjeta mjesnih zajednica na području Banjaluke?

Ova nagradna igra je namijenjena svim građanima koji imaju mjesto prebivališta ili koji trenutno žive na području grada Banjaluka. Vaše odgovore možete ostaviti u komentaru na fejsbuku ili poslati na nasa.mjesna.zajednica@gmail.com najkasnije do 6. marta. Nagrađene odgovore ćemo objaviti 10. marta.

NAPOMENA: U nagradnoj igri mogu učestvovati i drugi građani, ali ne možemo garantovati da ćemo biti u mogućnosti tim građanima dodijeliti nagrade u punom obimu, imajući u vidu da su nagrade specifične prirode i zahtijevaju odlično poznavanje propisa i specifičnosti u lokalnoj zajednici.

Ocjenjivaće se aktuelnost, političnost i afirmativnost.
Ukoliko odgovori ujedno budu šaljivi ili satirični, to može biti uzeto u obzir, ali neće imati presudnu ulogu u ocjenjivanju.

NAGRADE
3. nagrada – za problem/potrebu po vašem izboru, a koji je u nadležnosti mjesne zajednice, naš stručni tim će pružiti političke, organizacione, pravne i savjete za komunikaciju sa medijima
2. nagrada – sve što uključuje 3. nagrada, ali i mogućnost glasanja na izborima u vašoj mjesnoj zajednici*
1. nagrada – sve što uključuje 2. nagrada, ali i mogućnost da se kandidujete za člana savjeta mjesne zajednice*

* Naravno, mi ne možemo uticati na mogućnost glasanja i kandidovanja u procesu izbora za članove savjeta MZ na području grada Banjaluka. Ta mogućnost je definisana propisima na nivou grada, entiteta i države, a Gradska izborna komisija Banjaluka je objavila zakonski osnov za provođenje izbora na nivou mjesnih zajednica. Ovo praktično znači da su sve tri nagrade jednake, sa mogućnošću da nagrađene osobe mogu dobiti dodatne informacije i savjete u vezi sa kandidovanjem i glasanjem na izborima.

Za sva pitanja u vezi sa nagradnom igrom, možete nam pisati na nasa.mjesna.zajednica@gmail.com

Za dodatne informacije o izborima za članove savjeta mjesnih zajednica posjetite ovaj link.

Ova nagradna igra je dio projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica kroz građansku participaciju, a koji je podržala Fondacija Heinrich Boll.