Neka razum pobijedi!

Neka razum pobijedi!Naše udruženje i ove izborne godine organizuje kampanju „Kada jedan dan vrijedi četiri godine“, sa ciljem motivisanja građana i građanki da glasaju na izborima i iskoriste svoje građansko pravo. Ovogodišnji slogani su: „Neka razum pobijedi!“ i „Glasaj razum(no)!“.

Kampanja će se sastojati iz dva dijela – online i offline dio.

Online dio će obuhvatati edukativno-informativni sadržaj na društvenim mrežama i sajtu organizacije u vezi sa izbornim obećanjima i pravima građana i građanki Bosne i Hercegovine, autorskih analitičkih tekstova na temu predizbornih obećanja i njihove ispunjenosti, manipulacijama tokom izbornog procesa, izbornim nepravilnostima i sl. Pored vlastitog sadržaja dijelićemo i informativno – edukativni sadržaj partnerskih organizacija i medija koji se bave temom Opštih izbora.

Offline dio će se sastojati od posjete dvanaest gradova/opština u BiH u kojima ćemo organizovati ulične akcije gdje će građani i građanke moći razgovarati sa našim aktivistima i aktivistkinjama o važnosti izlaska na izbore kao i o problemima sa kojima se susreću u svojim lokalnim zajednicama. Pored razgovora, građanima ćemo dijelili i promotivni materijal – informativne flajere, majice, bedževe, stikere i sl.

Posjetićemo Čelinac, Banjaluku, Novi Grad, Prijedor, Gradišku, Srebrenicu, Bijeljinu, Tuzlu, Pale, Konjic, Mostar i Trebinje. U pet gradova/opština, Novom Gradu, Tuzli, Mostaru, Trebinju i Banjaluci organizovaćemo pored uličnih akcija i javne tribine sa lokalnim aktivistima, sindikalcima i novinarima, a teme će biti upravo one koje se tiču problematike u njihovim lokalnim zajednicama.

Naše aktivstkinje će građanima predočiti da je važna politička odgovornost svakog pojedinca, ali i angažovanosti građana i građanki da bi mogli uticati na promjene u kantonu, entitetu ili na nivou cijele države. Izlaskom na izbore ne treba da se završi naša građanska participacije, već upravo da započne i traje naredne četiri godine.

Kada jedan dan vrijedi četiri godine treba sjesti i razmisliti!