NISMO JEFTINA RADNA SNAGA – Život žene nisu tri smjene!

NISMO JEFTINA RADNA SNAGA – Život žene nisu tri smjene!Mjesec mart je mjesec borbe za ženska prava, a time želimo da najavimo kampanju Nismo jeftina radna snaga u sklopu koje ćemo raditi kroz tematske cikluse Žene i rad. U kampanji Nismo jeftina radna snaga ćemo otvoreno da razgovaramo sa ženama širom Bosne i Hercegovine o uslovima rada (diskriminacija na radnom mjestu, seksualno uznemiravanje/nasilje na radu, ekonomska nejednakost, nejednake plate i uslovi rada, reproduktivna prava i rad i sl…), jer Nismo jeftina radna snaga!

Istoimeni upitnik u kojem svaka djevojka, žena, majka, sestra, kćerka, baka, drugarica i koleginica može podijeliti svoje iskustvo radnog odnosa, biće dostupan na svim našim platformama do kraja marta mjeseca. Link upitnika možete pronaći OVDJE.

Što je počelo neće biti zaustavljeno!

U toku ciklusa Nismo jeftina radna snaga organizujemo lajv gostovanja sa ženama, radnicama, aktivistkinjama, borkinjama i heroinama, akademskim građankama, mladim ženama, pionirkama ženske borbe u Bosni i Hercegovini, ali i regiona.

Nastavljamo tamo gdje je AFŽ stao!

Glavni događaj prvog ciklusa kampanje biće Osmomartovski marševi “Nismo jeftina radna snaga koji će se organizovati u Banjaluci i Tuzli 08. marta u 12.15 sati. 

Ako žene stanu, staće cijeli svijet!

Ukoliko ne možeš doći na marš,  to ne znači da je tvoj glas manje vrijedan! Pozivamo te da se pridružiš jednočasovnom štrajku, jer je štrajk  još jedna glasna poruka žena da ne žele da budu jeftina i eksploatisana radna snaga.

Takođe, ukoliko želiš možeš da nam pošalješ svoju poruku za transparent, jer nam je bitno da se i tvoj glas čuje iako fizički nisi sa nama.

Solidarnost je naša snaga i podržimo jedna drugu u borbi za bolji, ravnopravniji položaj žena, jer Nismo jeftina radna snaga!