Poziv na trening “Javna dobra i političke borbe”

Poziv na trening “Javna dobra i političke borbe”

Udruženje građana Oštra Nula vas poziva na trening „Javna dobra i političke borbe“, koji će se održati 21. juna u Socijalnom – edukativnom centru (Dr Mladen Stojanović 6) sa početkom u 10 časova.

U zadnjih nekoliko decenija se intenzivirala globalna borba za javna dobra i resurse koji su ključni za opstanak i kvalitet života mnogih zajednica. Na našim prostorima je takođe prisutan trend prodaje, ustupanja kompanijama i uništavanja zajedničkih i javnih dobara, pa je primjetan i pojačan interes javnosti i civilnog društva za ovu temu.

Cilj ovog treninga jeste da se upoznamo i produbimo znanja o konceptu javnih dobara, pravnim mogućnostima i ograničenjima, te iskustvima političkih borbi za javna dobra u BiH. Trening je namijenjen u prvom redu udruženjima koja žele aktivnije djelovati na zaštiti i održivom korištenju javnih dobara, ali i pojedincima_kama zainteresovanim za ovu temu.

Predavači_ce na ovom treningu su: Tomislav Tomašević (Institut za političku ekologiju, Zagreb), Miodrag Dakić (Oštra Nula, Banjaluka), Dragana Stanković (master pravnica, Banjaluka) i Alma Midžić (Jedna borba jedan grad, Sarajevo).

Dnevni red:

10.00 – 12.00 javna i zajednička dobra (Tomislav Tomašević)
12.00 – 12.45 pauza
12.45 – 13.45 pravne mogućnosti i ograničenja korištenja javnog prostora (Dragana Stanković)
13.45 – 15.00 ručak
15.00 – 16.30  Prakse građanskih inicijativa i građanskog aktivizma za zaštitu javnih dobara u BiH (Miodrag Dakić i Alma Midžić)

Svoje prijave nam možete poslati na adresu info@ostranula.org. U prijavi je potrebno da navedete svoje ime i prezime, datum rođena, organizaciju iz koje dolazite (ako ste član neke organizacije), mjesto prebivališta i kontakt telefon.

Za učesnike koji nisu iz Banjaluke biće obezbjeđena refundacija putnih troškova. Posebno na upit postoji mogućnost smještaja.

Svoje prijave pošaljite najkasnije do utorka 20.6.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn