Poziv za podršku aktivnosti žena sa invaliditetom

Poziv za podršku aktivnosti žena sa invaliditetomPozivamo Vas da se u četvrtak 03. 12. 2015. godine u 14 časova pridružite ispred Narodnog pozorišta RS u Banjoj Luci odakle će krenuti šetnja koju povodom  3. decembra – Međunarodnog dana lica sa invaliditetom organizuje Mreža žena sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo političarke i političare, aktivistikinje i aktiviste, predstavnice i predstavnike javnih institucija, ustanova i organizacija da zajedno sa nama prošetaju od Narodnog pozorište do platoa isped Robne kuće Boska i pruže nam podršku pokazujući da nismo NEVIDLJIVE.

Obilježavajući dan lica sa invaliditetom kao žene sa invalditetom pridružujemo se kampanji Ženske mreže BiH pod sloganom „Niti jedna žena nije nevidljiva“ kako bismo povećele vidljivost žena sa invalidtetom.

Ovom šetnjm tražimo da društvo prepozna i poštuje našu različitost, da nam pruži jednake mogućnosti za obrazovanje, zapošljavanje, političko učešće, porodicu, dom, zdravlje!

Tražimo da samostalno odlučujemo o svojim životima i da same sebe zastupamo, tražimo da nam pružite podršku tamo gdje nam je potrebna kroz implementaciju Konvencije Ujedinjenih nacija o osobama sa invaliditetom, CEDEW konvencije i formirate politike i strategije koje će jasno prepoznavati žene sa invaliditetom kao društvenu grupu.

Izvor: Mreža žena sa invaliditetom u BiH