Pravosnažna presuda za klevetu protiv Glasa Srpske

Pravosnažna presuda za klevetu protiv Glasa SrpskePrije više od šest godina, tačnije 05. marta 2014. godine, u dnevnim novinama „Glas Srpske“ objavljen je članak „Policija osujetila rušilačke planove organizacija „Slobodna Republika“ i „Oštra Nula“ u RS – planirali paljenje BORS-a i uprave Istočno Sarajevo“, autora Gorana Maunage.

 Zbog iznošenja neistina i dezinformacija u tom  članku, naše udruženje je protiv ovog javnog glasila, njegove tada glavne i odgovorne urednice Bojane Radmanović – Petrović i autora teksta Gorana Maunage podnijelo tužbu za klevetu Osnovnom sudu u Banjaluci. Konačno, 28. avgusta 2019. godine smo primili prvostepenu presudu u korist našeg udruženja.

Nakon prvostepene presude, uložene žalbe od strane tuženih, te našeg odgovora na žalbu, Osnovni sud u Banjaluci 12.03.2020. godine donio je pravosnažnu presudu u korist našeg udruženja.

Pravosnažna presuda nedvojbeno pokazuje da određeni novinari i mediji koji predstavljaju javna glasila, i koji su finansirani od novca građana i građanki RS, ne rade u službi i interesu istih, tj. u javnom interesu.

Svjesno iznoseći neistine i razne neprovjerene informacije iz „anonimnih izvora“, oni lažu i manipulišu javnost, a sve to u službi trenutne vladajuće politike.

Pravosnažnu presudu možete pročitati ovdje.