Prijavi se na Vikend aktivizma – školu građanskog obrazovanja

Prijavi se na Vikend aktivizma – školu građanskog obrazovanjaPozivamo sve zainteresovane mlade ljude da se prijave na školu građanskog obrazovanja – “Vikend aktivizma“  čija će se tri modula organizovati u Banjaluci u periodu:

? 05-07. avgusta 2022.

? 25-27. novembra 2022.

? 03-05. marta 2023.

Ovogodišnji “Vikend aktivizma” ima novine i poboljšanja u svrhu proaktivnog djelovanja pojedinaca_ki u lokalnim zajednicama. Poslije prve decenije – “Vikend aktivizma” postaje škola građanskog obrazovanja gdje će polaznici_ce imati priliku da kroz tri modula se upoznaju sa pravnim okvirima u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, koji regulišu neposredno učešće građana na lokalnom nivou, ali i kako rješavanje određenog problema u lokalnoj zajednici izgleda u praksi.

Kroz različite edukativne radionice, predavanja, primjere iz prakse i rješavanje problema u lokalnoj zajednici polaznici_ce “Vikend aktivizma”  će steći znanje za neposredno djelovanje u svojoj lokalnoj zajednici i na taj način se upoznati sa tim šta znači biti društveno-odgovoran građanin_ka.

Vrlo je važno da istaknemo da djelovanjem na lokalnom nivou imamo priliku da pokrenemo promjene u našem naselju, ulici, mjesnoj zajednici, gradu ili opštini. Odnosno, da utičemo i kreiramo sadržaj u našem najužem okruženju. Ako nismo zadovoljni na koji način legitimno izabrani predstavnici zastupaju naše interese, postoje oblici organizovanja definisani zakonima koji nam omogućavaju da utičemo na donosioce odluka.

Predavači_ce na “Vikendu aktivizma” će biti dugogodišnji_e aktivisti_kinje , pravnici_e, novinari_ke i društveno odgovorni građani_ke, stoga je bitno da učesnici_e budu prisutni na svim radionicama i modulima kako bismo zajedno mogli doći do rješenja sa kojima se bh. društvo  susreće.

Učesnicima je omogućeno da se prijave sami ili u paru kako bismo, zajedno sa mentorima_cama,  ukazali i pomogli rješavanju problema u domenu građanskih i ljudskih prava.

? LINK  Ukoliko ste zainteresovani_e za učešće na Vikendu aktivizma, molimo vas da ispunite PRIJAVNI FORMULAR

 

⚠️POZIV JE OTVOREN ZA SVE MLADE LJUDE OD 18 DO 30 GODINA IZ BOSNE I HERCEGOVINE. TROŠKOVE SMJEŠTAJA, HRANE I PREVOZA SNOSI UG “OŠTRA NULA”.

 

?Rok za prijavu je utorak, 26. juli 2022. godine. Učesnici_ce koji budu primljeni na “Vikend aktivizma” će sve tehničke i praktične informacije dobiti putem mejla u petak, 01. avgusta 2022.

 

Budi promjena, koju želiš da vidiš!